Официалната церемония по откриване на обектите, изпълнени по проект Рехабилитация и

...
Официалната церемония по откриване на обектите, изпълнени по проект Рехабилитация и
Коментари Харесай

Приключи проект „Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково“ 

Официалната гала по разкриване на обектите, изпълнени по проект „ Рехабилитация и рационализация на системи за външно осветяване в община Хасково “ се организира през днешния ден в хасковското село Въгларово. Това е едно от обитаемоте места, където бяха сменени уличните осветителни тела със модерни енергийно ефективни светодиодни улични лампи, конфигурирана е система за ръководство, надзор и мониторинг на потреблението на електрическа сила за улично осветяване, построено е оборудване за произвеждане на сила от възобновими източници за потребностите на осветлението. 

„ Това е един комплициран и сложен план, който вкарва нов метод на осветяване в Гарваново, Клокотница, Въгларово и кв. Болярово. Разходите за електрическа енергия в тези села и в кв. „ Болярово “ вече ще са с близо 82 % по-ниски и резултатите от тези икономии следва да забележим още в идващите месеци. Освен това с построяването на системите за осветяване, производството на зелена сила и ръководство, директно се усъвършенства качеството на живот и сигурността на близо три хиляди поданици на нашата община “, сподели минути преди бъде открит обектът, кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той и представителят на фирмата-изпълнител Владимир Вълков прерязаха лентата на обекта, а основният архитект по плана инж. Илия Иванов показа преимуществата на новите системи за осветяване и произвеждане на ел-енергия. 

Проектът е със 100% безплатно финансиране по стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “ и национално съфинансиране. Общата стойност на плана е 809 283,44 лева Партньор на община Хасково е Асоциация „ Интернейшънълдевелопмънт Норуей  “ от Норвегия. Преките резултати от реализацията на плана са намаляване на разноските за електроенергия в тези села и в кв. „ Болярово “ с 81.7 %. Това се равнява на 533.30 MWh/година, с екологичен еквивалент 629.26 тона спестени излъчвания СО2/годишно. Крайният период за довеждане докрай на плана е 8 септември 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР